DEK Sound&Speed - Caraudio, automotive lights and accessories

Xenons (xenon kits)

LED lighting

The xenon lamp is a modern gas-discharge lamp which lightens very well with a low consumption. There are xenons working with 12V and ones working with 24V. If you are wondering why do you need xenon lightnings see below.

Prices for mounting of xenons (incl. VAT): 15 - 40

Guarantee - 2 years!!!

 

Why xenon kit?

Консумацията на ксенона е 35W, светлината й е съвсем различна от нормалната крушка с нажежаема жичка, защото в самото балонче на крушката е затворен газ ксенон и посредством високочестотно напрежение от порядъка на 23kV стартира запалването. След което напрежението пада на 85V и самата крушка работи на това напрежение. Консумацията й е 35W, което е значително по-ниско от стандартната крушка, която е 55 W. Видимостта е значително по-добра.

Недостатък - осветеността зависи от фаровете. Ако те са с лупа, тя фокусира светлината по такъв начин, че осветеността пред колата е равномерна. Когато фаровете са с нормални рефлектори, примерно крушка H4,която е биксенонова, се получава разделяне на светлината и осветеността е различна, т.е. свети на петна. Затова най-добрият резултат се постига с лупа.

Трябва да се отбележи, че ние не сменяме фаровете ви, а сменяме само крушките и добавяме баласта за захранването на ксеноновите крушки!

А консумацията е значително по-ниска, дори и при стартиране на запалването на ксеноновата крушка. По-желание предлагаме и 45W ксенони, които светят малко по-силно от стандартните 35W.

LUXIMA-PREMIUM H.I.D. Xenon, ballast stop-error
LUXIMA PREMIUM H1/H7


Slim ballast


All-in-one xenon kit with reduced magnetic emission


Xenon lamps


Anti-shine xenon lamps